Safari Sauk & Stenkula

Aktuellt, 2017,

Min lilla hobbyverksamhet, att arrangera safaris i Afrika är något jag trycker “GILLA” på.

Min fascination för Afrika började med att jag besökte Kenya år 2000. Där lärde jag känna Jonas Gejke som är safarioperatör. Detta ledde i sin tur till att jag var med och startade en skola i Nairobi, Kenya för barn som förlorat sina föräldrar i AIDS och på den vägen är det. Sedan dess har jag kanske gjort ett 20-tal safaris, främst i Masai Mara i Kenya.

I Kenya lärde jag känna Johan Stenkula, som är professionell safariguide sedan 20 år tillbaka. Han föreslog för ett par år sedan att han och jag borde arrangera ett par resor själva om året. Jag tyckte att det var en lysande idé och nu har vi genomfört resa nummer två till Tanzania. Där börjar vi med safari i Serengeti och Ngorongor för att avsluta med ett antal dagar på Zanzibar för att njuta av sol och hav.

Det har varit oerhört lyckade resor med en enorm utdelning av vilda djur. En del av framgångsreceptet är att vi själva bjuder in deltagare ur våra respektive nätverk som vi vill ha med på resan vilket gör att ingen riskerar hamna i en jeep tillsammans med människor man inte kan eller vill umgås med. Vi garanterar med andra ord spännande möten på alla plan.

Årets resa gick av stapeln den 8 – 19 februari och vi hade lite extra tur med utdelningen av djur eftersom gnuerna kalvade i området där vi befann oss. Savannen såg ut som ett smörgåsbord för de stora katterna. Märk väl att vi talar om fotosafari.

Nästa års resa är planerad till den 8 – 19 januari och kommer även den att gå till Tanzania/Zanzibar.

Skolan i Nairobi är för övrigt fortfarande igång och idag är det ett 50-tal barn som får chansen till skolgång och därmed till ett liv de inte skulle ha fått annars. För den som vill kan man gå in och stödja skolan på hemsidan:

www.helpinghand.nui