Let’s Dance

TV, 2010, ,

Lets Dance… Det otroligt populära TV-formatet från England som gjort succé över hela världen.

Lets Dance är nu historia för min del och det har tagit tid att verkligen landa. Det är faktiskt först nu som jag på allvar tagit mark efter det lilla äventyret. Att vara med i Lets Dance var minst sagt en resa. En resa som på alla sätt var omtumlande, både fysiskt, psykiskt och emotionellt. Men det är ingenting jag skulle vilja ha ogjort.

Efter att på olika sätt i snart 20 år försökt ge en något mer nyanserad bild av vem jag är som person så behövdes det bara ett par tre program för att lyckas kommunicera en annan sida av mig själv. Men det handlade inte bara om det, att dansa, att försöka röra sig vackert till musik är en helande sysselsättning. Jag sa samma sak när jag började sjunga inför min insats i musikalen Miss Saigon. Jag uttryckte det som att det var rena hälsokosten att sjunga och det gäller även dans. Dans är sensuellt, erotiskt, flörtigt, och romantiskt. Ett spel mellan de två som dansar. Ett förspel om man så vill. Men med lite olika uttryck och känsla beroende på vilken dans man ägnar sig åt.

Jag och min danspartner, Malin Johansson räknade ut att vi dansade 67 dagar i ett sträck där varje dag bestod av c:a 3 – 4 timmars effektiv träning. Och vi tillbringade säkert 7 – 8 timmar tillsammans per dag. Ibland mer. Det är oerhört intensivt och ingenting jag rekommenderar om man inte är medveten om vad det kommer att kosta. Det finns ingen som helst tid för någonting annat. Det är bara att sätta livet på ”hold” och kämpa på. Vilket jag gjorde.

Jag tvekade länge innan jag tackade ja till att vara med i programmet eftersom jag inte riktigt kunde se att det passade in i min profil. Men jag ändrade mig. Framförallt som jag gjort så mycket olika saker tidigare så att det där med profil var ingenting som jag verkligen hade levt efter i mitt yrkesliv. I början av min karriär ja, men med åren har jag haft modet att tacka ja till uppgifter som kanske i mina kretsar inte setts som riktigt fina. Men framförallt var det intressant att se hur många av mina bekanta som verkligen tyckte att jag skulle vara med. Lets Dance är ett intressant program eftersom det skär över åldersgrupperingar på ett sätt som få andra program.

Hur som helst så är jag mer än nöjd med min insats i programmet och det kunde givetvis ha slutat annorlunda men min sorti kunde kanske inte blivit bättre. Det blev ju nästan krigsrubriker. Intressant…