DREAMS IN THE WITCH HOUSE

Aktuellt, 2015,

Äntligen har jag en månads semester som jag tillbringar här i North Hollywood mellan den 7 jan till den 3 feb. Men det har varit ”lite arbete” också. Förutom semestern så har jag sjungit in en låt till en hårdrockoperan ”Dreams In The Witch House” på Stagg Street Studio i North Hollywood. Och det tillsammans med Bruce Kulick från KISS, Douglas Blair från W.A.S.P. och cellisten Tina Guo… Vete fan hur det gick till men så är det. För den som inte vet vem Tina Guo är så föreslår jag en liten sökning på Google… Att se och höra Bruce, Tina och Doug arbeta i studion var helt magiskt.

“Dreams In The Witch House” är en hårdrockopera baserad på en av H P Lovecrafts noveller med samma namn. Det är ett fantastiskt projekt som initierats av Mike Dalager. Hårdrock är egentligen inte min påse men när jag satte mig ner och lyssnade igenom musiken med librettot (texten) i handen stannade tiden… Coolt, intressant, vackert och tänkvärt. Musiken är skriven av Anders Ringman, Chris Laney och librettot skrivet av Mike Dalager. Det har redan gjorts en vinylplatta och nu är tanken att projektet ska växa och bli film. Av det skälet har det skrivits ett antal nya låtar, varav jag just spelat in en av dem. En svidande vacker rockballad som sjungs av Fader Ivanicki. Det svåraste när det gäller musik som jag givit mig in på hittills. Förutom Miss Saigon… Men då visste jag inte bättre…

http://witchhouserocks.com